Petra Groeneboer start in oktober de opleiding ‘Masseren vanuit je hart’ bij centrum voor persoonlijke ontwikkeling Kasteel de Schans in het Belgische Opoeteren. Van 3 t/m 5 juni kan je kennismaken tijdens een 3-daagse workshop.

Masseren vanuit je hart

Petra Groeneboer: ‘’Het is een traject waar aanraken, aangeraakt en geraakt worden centraal staat. Deelnemers leren professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de dynamische massage. Ze zijn beide gericht op het opheffen van spanningen in het lichaam’’.

Contact maken

Tijdens de opleiding ‘Masseren vanuit je hart’ wordt volgens Petra Groeneboer veel aandacht besteed aan contact maken: ‘’Door mensen liefdevol aan te raken, ontstaat er een contact waarin heling kan plaatsvinden. Daarbij is volledige aanwezigheid belangrijk. Dit kan zowel lichamelijke als emotionele processen op gang brengen, ook bij wie masseert. Daarom is het leren omgaan met eigen processen een belangrijk onderdeel van de opleiding’’.

Een boeiend pad

Petra Groeneboer heeft een passie voor masseren en het werken met mensen: ‘’Ik heb de opleidingen Integratieve Masssage, Holistic Pulsing en Heel de Mens gevolgd. In 2005 ben ik mijn eigen praktijk begonnen waar ik nog elke dag met veel plezier mijn cliënten ontvang voor massage of lichaamsgerichte therapie. Sinds een tijd groeit in mij het verlangen om mijn passie voor het masseren en mijn ervaringen te delen. Daarom ben ik begonnen met deze opleiding ‘Masseren vanuit je hart’. Het is een boeiend pad van aanraken, aangeraakt en geraakt worden’’.

Meer weten? Kijk dan op www.kasteeldeschans.com